Punto banco spelregels

Punto banco is een vorm van baccarat. Het is de meest standaard versie van baccarat en laat, in tegenstelling tot Chemin de Fer, weinig keuzes over aan de speler. Dat betekent echter niet dat je geen invloed uitoefent. Aan de speler is het namelijk om in te zetten op de winnende hand. Dit kan de hand van de speler zijn of die van de bank. Je kunt dus ook winnen doordat de bank de beste heeft hand. Dit in tegenstelling tot blackjack waar het doel is om de dealer te verslaan. Dat is punto banco in een notendop. Maar daar stopt de punto banco uitleg natuurlijk niet.

Spelregels in een notendop

Punto banco wordt gespeeld met zes pakjes kaarten. Dat betekent dat er in totaal zes maal tweeënvijftig kaarten in het spel zijn: 312 kaarten totaal. Een hele hoop dus. Uit al die kaarten worden twee kaarten getrokken door zowel de speler als de bank. Het doel is om zo dichtbij mogelijk bij de negen te komen. Het vreemde is echter dat alleen het laatste cijfer van een combinatie telt. Dat wil zeggen, stel dat je een boer en een zes krijgt, is je puntentotaal zes (de boer, vrouw, koning en tien zijn namelijk 0 punten waard). Stel je krijgt een Aas en een acht dan is je puntentotaal negen (de Aas is altijd één punt waard). Bij een vier en een drie is je puntentotaal zeven. Als je een boer en een vrouw krijgt is je puntentotaal nul. Stel je krijgt een acht en een zeven is je puntentotaal eigenlijk 15, maar telt alleen het laatste cijfer en is je score dus vijf. Tot dusver de saaie kant van de punto banco spelregels.

Derde kaart

Er kan echter ook een derde kaart getrokken worden. De speler krijgt een derde kaart wanneer het puntentotaal minder dan vijf is. Bij een puntentotaal van zes of zeven past de speler en bij een puntentotaal van acht of negen wint de speler altijd. De bank zit daarentegen iets ingewikkelder in elkaar. Bij 0, 1 of 2 punten krijgt de bank een derde kaart. Bij drie punten alleen als de derde kaart van de speler geen acht is. Bij vier punten als de derde kaart van de speler een 2, 3, 4, 5, 6, of 7 is. Bij vijf punten als de derde kaart van de speler een 4, 5, 6 of 7 is. Bij zes punten als de derde kaart van de speler een 6 of 7 is.

Nu naar het leukste gedeelte van de punto banco spelregels. Het inzetten zelf. Voordat je begint zet je in op winst van de speler, bank of gelijkspel. Bij een gelijkspel krijg je de inzet maal acht terug. Een gokje kan dus zeer lonend werken. Op het eerste oog is punto banco geen makkelijk spel, maar zodra je de punto banco spelregels kent is het een fascinerend spel.

Search Punto Banco Spelen
Share: